![]() |
Brastikli İbrahim Sevindik Şiirleri |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | ||||||||||||||||
Brastikli
Çavus
K.Tarihi: 29-Eylül-2009 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 29
|
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Brastikli
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Alıntı Cevapla
Konu: Brastikli İbrahim Sevindik ŞiirleriGönderim Zamanı: 22-Nisan-2010 Saat 11:35 |
|||||||||||||||
![]() BRASTİK BAŞKA KÖYLERE BENZEMEZ Doyamadım ekmeğine aşına
Kurban olam toprağına taşına Ne kadar övünsem gitmez boşuna Brastik başka köylere benzemez XXX Özündedir Gülabinin inadı Ruhundadır Azizin cesareti Kanındadır Munzurun sevgisi Brastik başka köylere benzemez XXX Ezeldendir tandır ekmeği Örnektir tulum peyniri Doyumsuzdur çay ile yenmesi Brastik başka köylere benzemez XXX Yazın ayranlı çorbası Kışın nefis ketesi Keyiflidir çay içilmesi Brastik başka köylere benzemez XXX Komşu köyler ile her zaman barış Toprağını ele vermez bir karış Var olmak için yapıyor yarış Brastik başka köylere benzemez İbrahim SEVİNDİK
Herkese Sevgiler |
||||||||||||||||
|
Erzincan-Kemahlıyım
|
||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||
Brastikli
Çavus
|
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Brastikli
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22-Mayis-2010 Saat 12:47
|
|||||||||||||||
![]() BENİM KÖYÜM Baharda şenlenir bağı,bahçesi
Kokusu başkadır benim köyümün Unutturur adama kederi gamı Havası başkadır benim köyümün XXX Akşam olur herkes döner evine Can kurban inan ki benim köyüme Gülabi milleti derler soyuma Özü başkadır benim köyümün XXX Yeşil yeşil meşeleri var dağında Meyve ağaçları çiçek açar bağında Her çeşit otlar yeşerir toprağında Yeşilliği başkadır benim köyümün XXX Köyümün kenarından akar çayı Kıvrım kıvrım dolanır sular tarlayı Unuttum sanma orda olmayı Dostluğu başkadır benim köyümün XXX Yaz gelince çıkarlar yaylaya Gurbetçiler hasretle döner sılaya Benden selam olsun Aziz Ağaya Sevgisi başkadır benim köyümün İbrahim SEVİNDİK
Herkese Sevgiler |
||||||||||||||||
|
Erzincan-Kemahlıyım
|
||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||
Brastikli
Çavus
|
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Brastikli
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22-Mayis-2010 Saat 12:48
|
|||||||||||||||
![]() AZİZ'İM Yıkandın,dinlendin içtin suyunu Terk eyle vadiyi kaç Aziz'im Bak güneş batıyor topla yükünü Karanlıkta kaçmak güç Aziz'im XXX Maya mı katılır eldeki göle Arada husumet var ise hele Namusu kurtardın töreye göre Yasalara göre suç Aziz'im XXX Tükettin karları teptin ayazı Direndin ecele getirdin yazı Sonrası ölüm yok Kemah Boğazı Brastik'den öteye geç Aziz'im XXX Gecelerin uzun,düşlerin yarım Saç sakal karışmış perişan durum Arkada jandarma önde uçurum Yol burda tükendi seç Aziz'im XXX Bulutlar çekildi,yıldızlar küstü Ay,güneş devrildi vadiye düştü Sinekler,böcekler kana üşüştü Susmak yakışmıyor ses Aziz'im İbrahim SEVİNDİK Herkese Sevgiler |
||||||||||||||||
|
Erzincan-Kemahlıyım
|
||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||
Brastikli
Çavus
|
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Brastikli
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22-Mayis-2010 Saat 12:50
|
|||||||||||||||
![]() KEMAL'İM Ülkemin adını gavur koydular Şöyle etrafıma baktım şaştım tanıyamadımKarasakal yeşil cüppe başta sarık alışamadımGel Kemal'im gel ülken arıyor seni XXX Bana öğretilen din;gönüldedir haldedirİnsan ayırmamalı her yaratılan kardeştirŞimdi bu benlik neden?Acep bilmem ne iştir Gel Kemal'im gel ülken arıyor seni XXX Dört kitabı bir tutmayan islam olamaz Kul hakkıyla yola çıkan menzile varamaz Cahil hoca emri ile hedef vurulmaz Gel Kemal'im gel ülken arıyor seni XXX Yüce Tanrım akıl vermiş fikir vermiş yön vermişOl Yüce Kitabını oku diye göz vermiş Kara Cahil bu günlerde diken gibi boy vermiş Gel Kemal'im gel ülken arıyor seni XXX Yeşil bayrak açmışlar kurtardığın vatanda Küfrettiler adına toplanıp meydanlarda Ölmeye hazırız biz bu vatan toprağında Gel Kemal'im gel ülken arıyor seni XXX Övmek yerine bir gün anlasaydık biz seni Bin Kemal doğardı aratmazdık biz seniYarın haykıracak elbet şu gençliğin hür sesi Gel Kemal'im gel ülken arıyor seni İbrahim SEVİNDİK
Herkese Sevgiler |
||||||||||||||||
|
Erzincan-Kemahlıyım
|
||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||
Brastikli
Çavus
|
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Brastikli
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22-Mayis-2010 Saat 13:52
|
|||||||||||||||
![]() KEMAH'LILARIN ÇAY SEVGİSİ Kemah'lı Değirmenci Halil Ağa'nın eşi Efsane Kahraman Aziz Ağa'nın annesi Hanım Ağa Kemah'lıların Çayı neden bu kadar çok sevdiklerini şöyle anlatmış; Çayın alt demliği,suyun devamlı kaynayıp durduğu kap evin kaynanasıdır Üst,küçük demlik evdeki gelindir Alt demlik kaynadıkça o olgunlaşır,demlenir Gelinin kocası ise bardaktır,biraz gelin doldurur birazda kocanın anası Çocuklar Çayın şekeridirler,tat verirler Görümce ise Çay kaşığıdır,arada bir gelir ve karıştırır gider Kaynataya gelince o da bardak altıdır,dökülenleri bir araya toplar İbrahim SEVİNDİK Sevindik Çay Evi İSTANBUL |
||||||||||||||||
|
Erzincan-Kemahlıyım
|
||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||
Brastikli
Çavus
|
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Brastikli
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22-Mayis-2010 Saat 13:54
|
|||||||||||||||
|
MUNZUR DAĞLARINDA GÜLABİOĞULLARI Biz Gülabioğulları olarak yüzlerce yıl var olmuşuz,var olduğumuz sürece Munzur Dağlarına yaslanmış,kaçınca Munzur Dağlarına saklanmış,kızınca Munzur Dağlarına çıkmışız.Munzur Dağlarını yoldaş edinmiş,sırdaş bilmişiz.Munzur Dağları daha bir dost görünmüş gözümüze yüksekliğinden midir bilinmez ama Munzur Dağlarını daha bir yüce bilmişiz.Munzur Dağı öyle haşin bir dağdır ki ezelden beri isyancıların doğal kalesidir ve özündedir kendisine sığınan hiçbir isyancıya ihanet etmemiştir.Dolayısıyla Munzur Dağı dağların en delikanlısıdır. Belki Anadolu'nun,Munzur Dağlarının dağlık coğrafyasıdır bizi burda yurt edinmeye iten sebeplerden birisi,yoksa niye daha doğuda durmamışız yada batıya gitmemişiz.1938-1947 yılları arasında Malkara'da 9'sene sürgünde kaldığımızda daha fazla dayanamayıp Munzur Dağlarının eteklerindeki Brastik köyümüze tekrar geri dönmüşüz. Munzur Dağları güven vermiş bize ve biz Munzur Dağlarını çok sevmişiz.Güneş'in kutsal,Rüzgar'ın asi olduğu,ateşin suyla söndürülmediği,insanların savaşlara,isyanlara ve sürgünlere mahkum edildiği,Kartal'ların doruklarına yuva yaptığı,yaz sıcağında karları erimeyen,geçit vermeyen,yol kesen,Munzur Çayı'nın aktığı,Fırat Nehri'nin geçtiği,Gülabi Ağa'nın Dersim'den çadır ile gelip Brastik köyünü kurduğu ve burayı torunlarına ebedi yurt olarak bıraktığı,Halil Ağa'nın değirmen yaptığı,Aziz Ağa'nın Kıratını şahlandırıp etrafa hükmederek yiğitliği ile nam saldığı,Hanım Ağa'nın "Kemah'lıların Çay Sevgisi" öyküsünü söylediği duman duman pare pare Munzur Dağları için ağıtlar söylemiş,hüzünler beslemiş ve türküler yakmışız. Munzur Dağları Brastikli Baba Halil için oğlu Aziz,oğlu Aziz için baba Halil gibi,Anne Hanım için kızı Hazal,kızı Hazal için anne Hanım gibi görünmüş bu Gülabioğullarının gözüne ve gözümüz hep o başı dumanlı Munzur Dağlarında dolanmış.Gözümüzün yükseklerde olmasından değil elbette gurbetten yada sıladan bir haber beklerken burkulan yüreğimiz belki sükun bulur diye bakmışız başı dumanlı Munzur Dağlarına. Munzur Dağlarının eteklerindeki Brastik Köyünde Kartal'ların havalanıp Gülabi'nin inadındaki Aziz'in cesaretindeki Misafirperver insanların Güneş'in altında toplanıp güne Tandır Ekmeği Tulum Peyniri ve Filiz Çayı ile Merhaba dediği sabah başlamıştır. Biz Gülabioğulları olarak,Anadolu'nun Yiğit evlatları olarak Munzur Dağlarına ne kadarda benziyoruz değilmi. Bizi bilenler biliyor,bilmeyenler her zaman bildi "Munzur Dağları ses verdiği zaman". İbrahim SEVİNDİK Herkese Sevgiler |
||||||||||||||||
|
Erzincan-Kemahlıyım
|
||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |