AliBAYIR Forum Anasayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > SOSYAL YAŞAM > Kadın & Erkek, Güzellik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  Forum Yardım Forum Yardım  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınOnur Akın albümleri indir 1... Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın[2007] Taner Eyüboglu-ismai... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınAhmet Akyüz "Başlayalı... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınFerhat Yurdakul "Son d... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınAli Köroğlu Full Albüm indir Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınYusuf Çakır -Uy Canum Nerde... Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayınlig tv kırılmıştır!! Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınPerihan Zorlusoy "Canl... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınEdip Akbayram albümleri ind... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınSibel Kekilli ve bütün film...

'Telefonda ya da MSN'de boşanılabilir'

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Simge

K.Tarihi: 03-Subat-2004
Durumu: Aktif Değil
Gönderilenler: 3078
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı AliBAYIR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 'Telefonda ya da MSN'de boşanılabilir'
    Gönderim Zamanı: 03-Haziran-2010 Saat 13:19

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Aktan açıkladı:İslam'ın boşanmayla ilgili şartları yerine getirildikten sonra koca, karısına 'Seni boşadım' sözünü internette MSN'de de söyleyebilir
TEKNOLOJİYE UYUM
Fetvalar da teknolojiye ayak uydurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Aktan anlattı: Diyanet, resmi nikah olmadan dini nikah kıyılmasına onay vermiyor. Gerekli şartlar yerine getirildikten sonra 3G’li telefonlar kullanılarak dini nikah kıyılabilir. Mahkemedeki boşanmadan sonra İslam’a göre evliliği bitirmek için de gerekli şartlar yerine getirilmeli.
TELEFONLA VEYA MSN’DE
Prof. Dr. Hamza Aktan devam etti: Kocalar gerekli şartları yerine getirdikten sonra eşlerine ‘Boş ol, boş ol, boş ol’ sözünü isterlerse normal telefonda, isterlerse görüntülü telefonda söyleyebilir. Koca ‘Ben seni boşadım’ cümlesini internette MSN’i kullanarak da karısına bildirebilir. İster telefonla ister MSN yoluyla söylesin bu cümleden sonra karı-koca dinen de boşanmış kabul edilir. MSN ya da telefon fark etmez.
SANAL MEZARLIK ZİYARETİ
Prof. Dr. Hamza Aktan, 3G’li telefonla kurban vekaleti verilebileceğini bile açıkladı: Kurban alanla satan arasında anlaşmazlığa veya bir tarafın mağduriyetine neden olacak bir şey kalmamalı. Buna emin olduktan sonra 3G’li telefonda kurban vekaleti verilmesi İslam’a uygundur. İnternette sanal olarak mezarlık ziyareti yapmanın da sakıncası yok.
Yukarı Dön

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör