Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanlığı’na Hüseyin Baş seçildi

Parti kongresi, Koronavirüs salgını sona erdikten sonra yapılacak

Koronavirüs nedeniyle 14.04.2020 tarihinde hayatını kaybeden BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ın yerine oğlu Av. Hüseyin Baş seçildi. BTP Parti Sözcüsü Lütfullah Önder, parti kongresini Koronavirüs salgını sona erdikten sonra yapacaklarını söyledi.

Yazılı açıklama yapan Lütfullah Önder, BTP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) dün telekonferans yöntemiyle, yeni genel başkanı belirmek amacıyla toplandığını aktardı.

Tüzük gereği büyük kongre yapılıncaya kadar görev yapmak üzere, genel başkanı belirleme görevinin partinin en yetkili organı olan ve 130 kişiden oluşan MYK’ye ait olduğunu belirten Önder, şöyle devam etti:

“Yapılan görüşmeler, istişareler ve neticede yapılan oylama sonucunda toplantıya katılanların oy birliğiyle Prof. Dr. Haydar Baş’ın oğlu, MYK üyemiz ve Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Baş’ı genel başkan olarak belirledik. Bağımsız Türkiye Partisi Büyük Kongresi yapılıncaya kadar Hüseyin Baş, partimizin genel başkanıdır. Koronavirüs salgını sona erdiğinde büyük kongremizi toplayacağız. Hukukçu kimliği, genç ve dinamik kişiliği, partimizin program ve projelerine vukufiyeti ve hitabeti ile önemli işler başaracağı inancıyla yeni Genel Başkanımız Hüseyin Baş’a başarılar dileriz.”

Bir yanıt yazın