15 Yıl Profesyonel olarak Türkiye 1. Ligi ve 2. Liginde top koşturan gol kralı Osman Yılmaz, ahşap oymacılığı ile harikalar yaratıyor.

Osman YILMAZ Trabzon Kurtuluş Mahallesinde, ‘Tabutçu’ lakabı ile anılan ailenin bireylerinden biri… Kendine has tavırları, futbol bilgisi ve esprileriyle 64 yaşındaki Osman Yılmaz, 15 yıllık futbol yaşamında yaşadığı şampiyonluklar ve gol krallığı ile her zaman gurur duyuyor. Osman Yılmaz, ‘Vahiy geldi başladım’ dediği ahşap oymacılığı ile yılların ustalarına meydan okuyan tasarımlarıyla harikalar yaratıyor.

Osman Yılmaz, 15 yaşında Trabzon Amatör Futbol Karmasında futbol oynarken, 1972 yılında Amasyaspor yöneticileri tarafından keşfedildi ve yaşı 3 yaş büyütülerek profesyonelliğe adım attı. Amasyaspor’da oynadığı yıl yılın sporcusu seçilen Osman Yılmaz’ın futbol kariyerinde:

Amasyaspor,
Samsunspor (2. Lig Şampiyonluğu),
Düzcespor 2. Lig,
Trabzonspor 1. Lig,
Diyarbakırspor (2. Lig Şampiyonluğu),
Gaziantepspor 1. Lig
Ankara Petrol Ofisispor 2. Lig
Çarşıbaşıspor

“Özkan Sümer yüzünden Trabzonspor’da soğudum…”

Osman Yılmaz 1976-77 sezonunda Düzcespor’da oynadığı yıllar için “En güzel Yıllarım”, 1978 yılında Trabzonspor’da oynadığı yıllar için aynı şeyi söyleyemiyor. Osman Yılmaz, o dönemde Teknik Direktör Özkan Sümer’le yaşadığı sorunları anlatırken, “Trabzonspor’da Özkan Sümer’le tartışmamdan dolayı takımdan soğudum ve kendisine her maç öncesi psikolojimi bozduğu için hep ‘hastayım’ dedim dedim ve oynamadım. Kendisi bana bir yıl boyunca bana ‘neyin var’ bile demedi.

“Solbek gittim, forvete geçtim, gol kralı oldum”

“Amasya’da evlendim. 15 yıllık futbol hayatım var. Gol krallığımı 1980 yıllarında Diyarbakırspor’da yaşadım. Kiralık olarak transfer olduğum Diyarbakırspor’da yarım sezon oynadığım halde 17 golle gol kralı oldum. Diyarbakır’a sol bek olarak gittim. Forvet olan Vehbi arkadaşım takımdan ayrılınca, forvete ben geçtim. Futbol hayatım boyunca 2 numaradan 11 numaraya kadar her alanda top oynadım. “

“Galatasaray’da oynama şansını yakalamıştım…”

“Küçükken futbola daha çok değer verseydim Galatasaray’da futbol oynama şansını yakalamıştım. O dönemler geleceğimize yatırım yapılsaydı çok iyi yerlerde olabilirdim. Amasya’da futbol oynama kararıma ailem pek sıcak bakmasa da daha sonra anlayışla karşıladılar. Trabzon’da amatör karmada futbol oynarken, takımdan ayrıldım. Şans eseri bir otelde Amasyaspor başkanı Kemal Satışoğlu ile tanıştım ve bana teklifte bulundu. Profesyonel futbol hayatım böyle başladı. “

“Yeteri, kadar kazandım…”

“Amasyaspor’dan Samsunspor’a transfer oldum. Samsun’dan tekrar Düzce’ye, Düzce’den de Trabzonspor’a transfer oldum. Ardından tekrar Düzce’de futbol hayatıma devam ettim. Sezon ortasında Diyarbakırspor’a transfer oldum ve yarım sezon oynamama karşın 17 golle gol kralı oldum.. Sonra Gaziantepspor, Ankara Petrol Ofisispor’a, futbol hayatımın sonunda Çarşıbaşıspor’da oynadım. Yeteri kadar para kazandım. “

“Vahiy geldi!”

Osman Yılmaz, futbol hayatına noktayı koyduktan sonra bir süre Kurtuluş Mahallesindeki kendilerine ait binanın alt katında küçük çaplı ticaretle uğraştı. Son 3 yıldan bu yana ise kendi deyimiyle, “Vahiy geldi, el sanatlarına yöneldim” esprisinin altından anlatmaya devam ediyor: “ Son 3 yılda ise sanat işine başladım. Vahiy yoluyla geldi. Nasıl başladığımı bilmiyorum. Ahşaplardan tasarlayıp, üretimini yapıyorum. İnternetten satışa bile geçtik. Alıcısı oldukça yüksek, insanlar ilgileniyor, hoşlarına gidiyor. Hediyelik olarak daha çok satış yapıyoruz. Çekmeceli ürünlere saat bile yerleştiriyorum.”

“Müthiş ilgi var…”

Ahşaptan ürettiği dekoratif ürünlerin büyük ilgi gördüğünü belirten Osman Yılmaz, ürün çeşidinin 30 civarında olduğunu belirtiyor. Ahşap el sanatlarına daha çok kadınların ilgi gösterdiğini ifade eden Yılmaz, “Ürünlerim bugün marka mağazalarda satılsa kapış kapış gider. Ahşabın üstüne biraz boya döküyorlar, etiketine de 500-100 lira yazıyorlar. Ben ise bazı bayanlardan para bile alamıyorum. Bu işi para amacıyla da yapmıyorum ancak el sanatlarına saygı duyulmasını istiyorum. Ürünleri üretirken kendimden geçiyorum. Ağaç dünyasının içine dalıyorum ve ilginç eserler ortaya çıkıyor. “ diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir