Eğer Dedenin akrabasıysa yada bir menfaat ilişkisi varsa hırsız kul hakkı yiyenlerde Cem’e girebiliyor
Odunun bile eğrisi bu dergahta kaynayan kazanın altına ateş olup kül olup giremezken kıldan ince kılıçtan keskin bu yolda komşusunun yerini hile ile gasp etmekten imtina etmeyen hırsızlıkta suçüstü yakalananlar Ceme giriyorsa tuz kokmuştur, Pirinden irşat olmamış dikme dede ve hırsıza destek veren taliplerle Cem erkanı yürütülemez.
Hem hırsıza destek ve selam veriyor hem de inançlıyım diyor
Hırsıza selam verenlerle birlikte Cem tutanlar ne kadar inançlı olduğunu gösterişe kalkmasın, ne kadar inançlı olduğunuzu değil, ne kadar ahlaklı, edepli, adaletli olduğunuzu gösterin, İnancınızı şah damarımızdan daha yakın olan Allah’a gösterin.
Hacıbektaş Veli hünkardan haberdar olduğumuz onu iyi anladığımız sürece makamın hakkını veren kutb mürşit ve pirlerimizin gösterdiği doğru yolda Cem olmak umuduyla,